Gratis fitnessen in het Schoterbos

Vanaf 31 oktober kunnen mensen gratis fitnessen in het Schoterbos.
De organisatie Fitnezz4All biedt Haarlem hiervoor een court met diverse fitnessapparaten aan. De gemeente stelt de ruimte ter beschikking. Iedereen kan gebruik maken van de fitnessapparaten op deze locatie, zo vaak en zo veel als hij/zij wil.

Oud-wereldkampioen judo en ambassadeur van Fitnezz4All, Dennis van der Geest, en de Haarlemse wethouder Sport en Volksgezondheid, Jack van der Hoek, openen 31 oktober om 14.30 uur het openbare fitnesscourt in het Schoterbos.
Van der Hoek: "De Stichting Fitnezz4All en de gemeente Haarlem vinden het belangrijk dat mensen kunnen sporten en bewegen. Het Schoterbos biedt natuurlijk een prachtige plek om in de buitenlucht gezond bezig te zijn voor je lichaam en geest."
Net als op Fitnezz4All-court in het recreatiegebied Molenplas in Haarlem komen er in Schoterbos negen fitnessapparaten, waaronder een stepapparaat, een fiets, een Nordic Walker en een Hiptwister.

Voorzitter Werner Smid van de stichting: "Ons doel is om bewegen voor iedereen en zonder kosten mogelijk te maken. In deze tijd hebben zowel jong als oud de behoefte om veel te bewegen. Dit sluit ook goed aan bij het streven van de overheid."
De Stichting Fitnezz4All plaatst op diverse plaatsen in Nederland outdoor fitnessapparatuur in parken en/of op pleinen. De stichting is hierbij afhankelijk van donatie, sponsoring en financiering door het bedrijfsleven en de overheid en zoekt samenwerking met onder meer de voedingsindustrie, ziektekostenverzekeraars en woningcorporaties.

(bron: persbericht Gemeente Haarlem 24 oktober 2012)