Locatie Bisonbowling – vragen aan de wijkraden

Locatie Bisonbowling – vragen aan de wijkraden
Vorige week (13 en 15 april 2021) zijn er door Hoorne Vastgoed twee (digitale) bijeenkomsten voor bewoners georganiseerd.
Op deze ‘aftrapsessies’ werd onder meer uitgelegd wat er de komende tijd gaat gebeuren.
En hoe belangrijk de mening van de wijkbewoners is
bij de ontwikkeling van de nieuwbouw op de locatie van Bisonbowling.
Tijdens deze bijeenkomsten konden er schriftelijk vragen worden gesteld. Je kon je mening geven.
Velen hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid.
Toegezegd is dat alle vragen en antwoorden binnenkort worden gepubliceerd.

De wijkraden kregen veel vragen van bewoners.
Een aantal van deze vragen zijn ook gesteld tijdens de 'aftrapsessies', maar (nog) niet beantwoord.
Vragen over het serieus nemen van wijkbewoners door Hoorne Vastgoed, de ‘onafhankelijkheid’ van de Stadsmakers/ het Wijklab, de flyer van Hoorne en de enquête, over de rol van de gemeente, de rol en houding van de wijkraden.
De verslagen van de bijeenkomsten op de website van Hoorne worden 'gekleurd' en 'selectief' gevonden. Meerdere wijkbewoners herkennen dit commentaar.

Leden van de wijkraad verbaasden zich eerder over het niet serieus nemen van de uitkomst van de bewonersparticipatie in het voorgaande traject. En het niet serieus nemen van de keuze van de Haarlemse gemeenteraad. 
Ook wij zijn verrast over de verschillende petten van het Wijklab. Aan de ene kant ingehuurd worden door een partij met aanzienlijke belangen (wie betaalt, bepaalt) aan de andere kant een onafhankelijke club die het beste met de wijk voor heeft.
De enquette vinden we niet professioneel en sturend naar een uitkomst die de opdrachtgever goed uitkomt.
Over veel onderwerpen hebben de wijkraden informatie gegeven, zoals in de recente Nieuwsbrief Orionzone april 2021 en door artikelen op websites en Facebook.
Wijkraden hebben maar één belang en dat is het belang van de wijk en de wijkbewoners.
De wijkraden staan positief, maar kritisch tegenover de huidige ontwikkelingen.
Positief omdat participatie/ ‘co-creatie’ kan leiden tot verbeteringen voor de wijk. Bewoners van de wijk weten immers het beste wat hun wijk nodig heeft.
Kritisch omdat Hoorne Vastgoed een commerciële partij is waarbij het handelen vooral wordt gestuurd door de financiële uitkomst.
De keuzes die de komende maanden gemaakt worden, hebben de komende tientallen jaren gevolgen. Laten we de goede keuzes maken !
Hoorne Vastgoed heeft draagvlak van de wijk nodig, maar van de extra bonus door een Vomar kan nog moeilijk afscheid genomen worden.
In de digitale bijeenkomsten en de verslagen daarvan blijkt dat Hoorne nog steeds een 'voorkeursscenario' overeind houdt waarin een Vomar centraal staat.
Uit de vragen en opmerkingen van bewoners maken we op dat de weerstand tegen Hoorne Vastgoed en Vomar toeneemt.
'Wanneer kiest Hoorne eieren voor zijn geld?' is een vraag die vaker terugkomt.

Het recente gesprek van de drie wijkraden met Hoorne Vastgoed en het Wijklab heeft de wijkraden niet gerust gesteld, zie Locatie Bison Bowling - Wijkraden in gesprek met Hoorne Vastgoed 23maart2021
We waarderen het dat ook ‘de politiek’ vragen heeft over de aanpak van Hoorne Vastgoed, de rol van het Wijklab en de gemeente, zie Locatie Bisonbowling - vragen aan de wethouder over starten participatie
Vertrouwen en transparantie zijn belangrijk.
Hoe er met de vragen en opmerkingen wordt omgegaan zal een beeld geven hoe er met dat vertrouwen en transparantie wordt omgegaan. 

Ook de wijkraden zien de beantwoording van de vragen uit de bewonerssessies door Hoorne Vastgoed/ De stadsmakers en van ‘de politiek’ met belangstelling tegemoet.

De wijkraden nodigen u uit om uw mening te geven.
Direct via de Facebook pagina www.bit.ly/facebook-orionzone  of een ingezonden brief voor publicatie op de website en/of wijkkrant.
Contactadressen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.