Orionzone - Verkeersonderzoek en klankbordgroep

Onderdeel van de ontwikkelvisie Orionzone is een visie op mobiliteit in het gebied.
600 woningen met voorzieningen en werkfucties erbij geeft een (zeer) grote druk op de kwaliteit van de leefomgeving.
In de visie van de gemeente is een mobiliteitstransitie nodig om de stad leefbaaren bereikbaar te houden.

In de Structuurvisie Openbare Ruimte (SOR) zijn oa. ambities opgenomen om het autoverkeer te verminderen en ruimte te geven aan voetganger, fiets en openbaar vervoer.
Het rapport SOR Haarlem 2040: Groen en Bereikbaar, kunt u hier downloaden (61 Mb).

Naast de gemeentelijke/ politieke ambities zijn er de wensen, zorgen en suggesties van wijkbewoners die o.a. via het digitale platform hebben deelgenomen aan de presentaties en gesprekken rondom de ontwikkelplannen.
Dat gaat onder meer over over doorstroming/ stagnatie in en om de wijk, geluidsoverlast, fijnstof, veiligheid, parkeren, risico's voor de huizen bij zwaar autoverkeer (bussen), geen verkeer de wijk in trekken, etc. 
Wij vinden het niet alleen belangrijk dat normen mbt. 'leefbaarheid' worden vastgelegd, maar ook dat deze kunnen worden getoetst.
Hier zijn instrumenten voor ontwikkeld zoals de LER, de Leefbaarheids Effect Raportage. Deze is ontwikkeld voor Den Haag en wordt daar succesvol toegepast, zie een publicatie over de LER .
De gemeente heeft vertegenwoordigers van de betrokken wijken uitgenodigd om deel te nemen aan de klankbordgroep om mee te denken.
De klankbordgroep heeft een adviserende rol. De planning is dat het onderzoeksrapport voor de start van de inspraakperiode (28 augustus) wordt uitgebracht.
We verwachten dat de inbreng van de wijkbewoners een substantieel onderdeel wordt van het eindrapport.
Inmiddels is bekend dat Mobycon het onderzoek gaat uitvoeren.
De eerste workshop met Mobycon met vertegenwoordigers van gemeente en wijkbewoners is gepland op dinsdag 16 juli.

Oproep: de vertegenwoordigers van de wijk hebben uw ervaring en mening nodig. Wilt u hieraan meewerken, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .