Op verzoek van enkele leden van de Buurtpreventie WhatsApp hierbij opnieuw de achtergrond van de groep en de 'huisregels'.
Bedenkt dat -als je een bericht plaatst- dat elk lid van de groep dat bericht krijgt. Bord Buurtpreventie
Gebruik de groep alleen waarvoor het bedoeld is. Geen nieuws betekent in deze groep goed nieuws!
Sinnevelt is een rustige wijk, waar vergeleken bij andere wijken, weinig misdaad voorkomt. En dat willen we graag zo houden.
Als u een moderne mobile telefoon heeft kunt u gebruik maken van WhatsApp om mee te doen aan de groep Buurtpreventie Sinnevelt.
Buurtpreventie Sinnevelt is gericht op het signaleren van verdachte situaties in de buurt. Het is een moderne vorm van burgerwacht.
Met de BuurtWhatsApp zorgen we voor meer ogen en oren op straat. 
Door verdachte situaties te melden in de Appgroep, wordt de buurt snel gewaarschuwd.
Ondertussen kan de politie worden ingelicht (0900-8844 of 112 voor levensbedreigende situaties) en tot eventuele actie overgaan. Het is een burgerinitiatief, de Politie komt pas in actie als deze is gebeld!

Er zijn wel een paar huisregels, zoals dat u minimaal 18 jaar bent en in Sinnevelt woont.
De huisregels zijn opgesteld zodat deze groep alleen gebruikt wordt waar het voor bedoeld is (voor verdachte sitatuaties en niet voor privéberichten of commerciele doeleinden) en voor beschermen van de privacy van de deelnemers.

Meedoen is gratis en simpel. We gaan ervan uit dat u bekend bent met WhatApp. (Als u dit nog niet bent, zorg dan dat u eerst iemand vind om u vertrouwd te maken met het downloaden en gebruik. Iemand van de buren, een slim neefje, de jongeren maken veelvuldig gebruik van WhatsApp.)
U kunt zich aanmelden door uw mobile telefoonnummer en postcode/ huisnummer door te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zorgen wij dat u bij de groep komt.
Als u zich opgegeven heeft, hoeft u verder niets te doen. U krijgt vanzelf een melding als u lid geworden bent. In principe wordt de groep alleen gebruikt als zich verdachte situaties voor doen. Dus we hopen dat het aantal berichten beperkt blijft.
Enkele tips:
- Maak een snelkoppeling voor de groep (via de 3 puntjes in de menubalk van de groep - Meer - Snelkoppeling maken) 
- Informatie over de werking van WhatApp: https://wabp.nl/ 
Locatie Borden WhatsApp jul17

Huisregels:
- Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar en wonen in Sinnevelt;
- Gebruik deze Whats-App groep(en) alleen waar het voor bedoeld is en niet voor privéberichten.
- De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 0900-8844 of 112 gedaan wordt;
- Laat door middel van een Whats-App bericht aan elkaar weten dat de politie al gebeld is. Voorkom een regen van meldingen;
- Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/ van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken;
- De telefoonnummers zijn zichtbaar, maar bel de mensen niet ongevraagd op.
- In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien beslissen de beheerders van de groep.

Status
De borden zijn -na 1 jaar wachten-  eindelijk geplaatst op 4 belangrijke invalswegen van de wijk, zie plattegrond.
Eind juni 2018 waren er 47 wijkbewoners lid van de groep.