Gezond Natuur Wandelen rond Haarlem

Iedereen welkom bij Gezond Natuur Wandelen
Wandelt u graag? Wilt u meer bewegen? En ontmoet u graag andere mensen? Loop dan mee op eén van de locaties van Gezond Natuur Wandelen. Deze laagdrempelige wandelingen hebben inmiddels de positieve effecten, zoals op de gezondheid en tegen vereenzaming, ruimschoots bewezen en blijken een groot succes!
(bron: persbericht)

Al enige jaren bieden Gezond Natuur Wandelen, DOCK, SportSupport, Haarlem Effect en de Sociale Wijkteams wekelijkse gratis wandelingen op verschillende locaties aan. Momenteel kan er op maandag vanuit Oost (De Hamelink), op dinsdag vanuit het Centrum (De Tulp), op donderdag vanuit Noord (De Horizon), op vrijdag vanuit Zuid-West (Het Trionk) en op zaterdag vanuit Schalkwijk (De Molenburg) worden gewandeld.
Daarnaast is er op woensdagmiddag rollator wandelen vanuit Schalkwijk (De Wereld) en zijn er wandelingen in de directe omgeving van Haarlem.
Ook komen er steeds meer locaties bij vanuit het streven om bij iedere bewoner in de buurt de mogelijkheid tot wandelen met een groep te creëren.
Elke week aantrekkelijke door vrijwilligers begeleide wandelingen langs groene routes in Haarlem.
Bij elke wandeling loopt een grote diversiteit van mensen met veel plezier mee. Na afloop wordt er gezamenlijk gezellig koffie gedronken en in sommige gevallen ook geluncht.

De wandelingen zijn op de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen of moeten bewegen en van de natuur houden, maar iedereen die wandelen met een groep leuk en gezellig vindt of behoefte heeft aan meer sociale contacten, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor de mens

Iedereen weet dat bewegen belangrijk is. Onderzoek heeft ook aangetoond dat door voldoende beweging een enorme gezondheidswinst kan worden geboekt en de kans op (chronische) ziektes sterk afneemt. Wandelen in de natuur of door het groen in de stad versterkt deze effecten nog meer. Maar het is bovendien heel gezellig en er ontstaan leuke sociale contacten binnen de wandelgroepen.
foto GNW tussen het Fluitenkruid

Kom ook begeleiden!

Voor de huidige en nieuw op te zetten wandelingen zoeken wij nog enthousiaste mensen die op vrijwillige basis, bij voorkeur minimaal één keer per maand, een groep mensen tijdens een wandeling van ongeveer een uur willen begeleiden. Per wandeling lopen in principe twee begeleiders mee, aan wie ook een trainingsdag bij de wandelbond KWBN en een EHBO-cursus worden aangeboden.

Het is leuk, gezellig en geeft voldoening om een groep wandelaars te begeleiden. Er wordt vanuit vaste locaties en op vaste dagen en tijden in de week circa een uur (zo nodig in rustig tempo) gewandeld. De route mag variëren en de begeleiders die dat leuk vinden, kunnen (hoeft niet) tussen het wandelen door kort iets vertellen over de flora of fauna die je onderweg tegenkomt.

Na afloop van de wandeling wordt met degenen die dat willen gezamenlijk koffie of thee gedronken.

Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor alle wandelingen in en om Haarlem zie: http://www.gezondnatuurwandelen.nl/wandelen/locatie-lijst/

Gezond Natuur Wandelen wordt mede dankzij financiële steun van de Gemeente Haarlem gerealiseerd.