Meeuwen overlast - wat kan ik doen?

Overlast door meeuwen in Haarlem neemt toe, vooral in de zomermaanden. Ook in onze wijk.
Meeuwen komen het land in omdat ze hier makkelijker aan voedsel kunnen komen. Als ze eenmaal gewend zijn, is het moeilijk van ze af te komen.
Meeuwen gaan vanaf eind maart op zoek naar een geschikte plek om te broeden. Belangrijk is dan ook om nu in actie te komen! meeuw in de stad

Er zijn een paar dingen die we kunnen doen om onaantrekkelijk te maken voor de meeuwen om zich hier te nestelen, zoals:
  • - Houd uw (plat) dak en dakgoot goed schoon en verwijder eventueel oude nesten, zodat er geen takjes en bladeren liggen die gebruikt kunnen worden als nestmateriaal.
    - Houd afval van straat. Bied afval op de juiste manier aan en leg geen vuilniszakken op straat. Spreek uw buren erop aan wanneer zij hun afval verkeerd aanbieden.
    - Geef meeuwen geen eten. Meeuwen hebben het extra voer niet nodig. Voeren is ongezond voor de dieren en het trekt ook ongewenste diersoorten aan. Het kan ook leiden tot geluidsoverlast en agressief gedrag van de meeuwen.
Subsidie
Haarlemmers die overlast ondervinden op hun dak en dit willen beperken kunnen hiervoor een subsidie krijgen.
Voor het plaatsen van meeuwenwering wordt een maximale bijdrage van 350 euro verstrekt.
Voor meer informatie:  www.haarlem.nl/nieuws/last-van-meeuwen-kom-nu-in-actie-1/ en de website van de gemeente voor meer tips en het doen van meldingen:  www.haarlem.nl/meeuwenoverlast/

Info van onze zuiderlijke buren: www.meeuwenindestad.be/nl/meeuwenoverlast/overlast-beperken/