Interview met Manon van Beauty Lounge

Beauty Lounge is een winkel die je in eerste instantie niet zou verwachten aan de Anthony Fokkerlaan. Van buiten ziet het pand er verzorgd uit. Als je binnenkomt, kom je in een prettige, lichte ruimte, een Foto Beauty Loungeoase van ruimte en rust. Manon staat achter de balie en verwelkomt me met een vriendelijke lach. We gaan zitten in de mooie, ruime wachtruimte, met op de achtergrond een rustig muziekje.

Vr: Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
Manon: ik wist als kind al dat ik iets wilde met huid, schoonheid en verzorging. Op mijn 16de was ik het diplomeerd schoonheidsspecialiste. Dat vond ik toen nog te jong om full-time te werken en ben door gegaan met leren en specialiseren en ben daarvoor vaak in het buitenland geweest. Vanaf mijn 17de ben ik gaan werken in de beautybranche. En nog steeds volg ik regelmatig trainingen in binnen- en buitenland voor de nieuwste ontwikkelingen.

Vr: hoe kom je terecht op deze locatie?
Manon: Tot voor 11 jaar geleden huurde ik een ruimte bij kapsalon Carma, de voorganger van kapsalon In2Hair. Carma is een samenstelling van Carla en Manon. Het werd steeds drukker en er kwam zelfs een wachtlijst voor klanten. Het was een buitenkans toen het pand ernaast vrijkwam, een voormalige sigarenwinkel (?). Daar is nu niets meer van terug te zien. Het pand is geheel verbouwd in sfeervolle ruimtes waar mensen zich op hun gemak voelen en kunnen ontspannen. Ik begon in mijn eentje, inmiddels werken hier nog 2 collega's en een stagiar.

Vr: Wat biedt je je klanten?
Manon: We geven behandelingen voor schoonheid en verzorging. We zijn gespecialiseerd in 'permanente make-up' en huidverbeterende behandelingen. Daar zijn we erg goed in, er komen mensen uit het hele land naar ons toe. Soms is er een medische oorzaak, zoals brandwonden of ziekte. Daarnaast hebben we enkele ruimtes waarin ontspannende massages gegeven worden. Ook zwangerschapsmassages. Er zijn 5 behandelkamers waarvan 2 geschikt voor duo-behandelingen. Dan onderga je samen met een vriend of vriendin gelijktijdig een schoonheidsbehandeling of massage. En we verkopen natuurlijke producten om je goed te verzorgen. Onze cadeaubon doet het erg goed. Daarmee kan de ontvanger zelf kiezen voor producten of behandeling. Op onze website http://www.beauty-lounge.nl/ staat uitgebreide informatie.

Vr: wat onderscheid je van andere schoonheidsalons?
Manon: Onze specialisatie en aandacht voor de klanten. En we zijn heel laagdrempelig. Voor een behandeling houden we een uitgebreid intake. We kunnen elke klant en elk budget een passende aanbieding doen. Klanten kunnen zo binnenlopen voor een vrijblijvend en kosteloos advies. 1x per maand is een Cosmetisch arts aanwezig in de salon voor specifiek advies en behandelingen.

Vr: hoe zie je de toekomst
Manon: Er komt meer vraag naar ontspanning en verzorging en goede, natuurlijke producten. We zien steeds meer mannen die lichaamsverzorging belangrijk vinden. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging en wellness op de voet. Om steeds beter in te kunnen spelen op de behoefte van de klant.

Beauty Lounge