Interview met Yvonne van In2Hair

Winkels in Sinnevelt, de ondernemer aan het woord.

In deze rubriek komen ondernemers met een winkel in onze wijk aan woord. Deze keer een interview met Yvonne Koster, eigenaar van kapperszaak In2Hair.

Yvonne is 38 jaar en de afgelopen 22 jaar werkzaam in de kappersbranche. In2Hair is 5 jaar geleden gevestigd aan de Antony Fokkerlaan.

Vraag: wat betekent 'ondernemer zijn' voor jou?
Yvonne: 'ondernemer zijn is een uitdaging en die uitdaging houdt je scherp. Je moet ook nadenken over de toekomst. Het is ook een verantwoordelijkheid, want er werken 4 mensen. En je moet meegaan met de tijd. Dat houdt in dat we regelmatig opleidingen en trainingen volgen.

Vraag: hoe kijk je naar het verloop van de winkels op het Plesmanplein?
Yvonne: De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld de kaasboer, groenteman en slager verdwenen. Je ziet dat mensen hun boodschappen bij supermarkten halen en dan ook gelijk groenten, kaas en vlees meenemen. Dan redt je het als kleine middenstander niet meer. Voor een kapper ligt dan anders. Als je naar de kapper wilt, dan plan je dat in. En belangrijk is dat je je onderscheid. En dat je aanwezig bent in de moderne media.

Vraag: hoe onderscheid je je dan van al die collega's die ook zeggen dat ze goede kwaliteit leveren?
Yvonne: we zijn een kapsalon voor jong en oud, zowel voor de dames als heren. De aparte kindersalon is al een duidelijk onderscheid van onze collega's. En we luisteren heel goed naar de klant. Belangrijk is dat die zich op haar/ zijn gemak voelt in onze salon. En dat haar/ zijn vraag wordt vertaald naar een mooi kapsel eventueel met een mooie make-up Daarnaast hebben we een specialisatie: hoofdhuid problemen. Mensen met specifieke (medische) klachten als psoriasis, eczeem, te droge en te vochtige hoofdhuid kunnen bij ons terecht. We hebben een website www.in2hair.nl en zijn aanwezig op Facebook en Twitter. Ook hebben we filmpjes geplaatst op Youtube, zodat klanten een indruk kunnen krijgen.

Vraag: hoe is het met de samenwerking tussen de verschillende winkeliers rondom het plein?
Yvonne: we hebben een goed contact met de schoonheidssalon naast ons, met de anderen is weinig contact. We zouden meer aan elkaar kunnen hebben, maar momenteel zijn er geen initiatieven op dat gebied. Voor samenwerking kan je verder kijken, bijvoorbeeld naar ZZP'ers in de wijk. We hebben een tijd samengewerkt met een masseuse, dat werkte beide kanten op.

Vraag: hoe zie je de toekomst?
Yvonne: Ik zie de toekomst positief. We hebben nog ruimte tot ontwikkeling groei. En we hebben de laatste jaren meer vaste klanten gekregen. De crisis zal overgaan. En dan hopen we dat er nog meer klanten naar onze zaak komen!

in2hair