Externe projecten / activiteiten/ ontwikkelingen die invloed (gaan) hebben op onze wijk


Zuidtangent (Hoogwaardig Openbaar Vervoer).
Voor het project en laatste stand van zaken, zie de websiteOntwerp Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Ontwerp Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)    

Historie
In het laatste bericht van de Facebookpagina van de actiegroep ZuidtangentNee de actiegroep ZuidtangentNee 
(mei 2014) stond dat de provincie heeft besloten de Zuidtangent niet door te trekken naar IJmuiden.


Provincie: Zuidtangent wordt niet doorgetrokken naar IJmuiden
De buslijn Haarlem–Schiphol–Amsterdam ArenA, beter bekend als R-NET 300 (voorheen Zuidtangent), wordt toch (voorlopig?) niet doorgetrokken naar IJmuiden. Dat laat de provincie weten in reactie op eerdere berichtgeving.
"We hebben wel overwogen om de lijn door te trekken naar IJmuiden, maar uiteindelijk is er toch besloten dat niet te gaan doen", laat een woordvoerder van de provincie weten.

De plannen leken logisch, aangezien op dit moment een busbaan wordt aangelegd tussen Haarlem-Noord en IJmuiden aan Zee (HOV Velsen).

Binnenkort moet het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond opnieuw worden aanbesteed. Daarmee komt het openbaar vervoer in de regio in december 2015 mogelijk in andere handen. Op dit moment worden de bussen nog gereden door Connexxion.


2013
Het plan om de route van de Zuidtangent (snel openbaar vervoer tussen Velsen en Schiphol) te laten lopen via de Rijksstraatweg. Gezien de fase waarin de planvorming zich bevind, heeft de wijkraad Sinnevelt nog geen mening gevormd. Vanuit de buurtbewoners rondom de Rijksstraatweg is een aktiegroep opgericht.  Informatie was te vinden op een website van de actiegroep Zuidtangentnee, deze is inmiddels vervangen door een pagina van de actiegroep op Facebook.