Interview met Remo van Meat This!

Winkels in de wijk Sinnevelt, de ondernemer aan het woord – Meat This!Meat This 21jan15
Er is weer leven in het pand naast de bloemenwinkel op de hoek. Sinds eind vorig jaar is hier Meat This gevestigd.Buiten vallen de 3 bromfietsen op en door het raam zie je een grote open ruimte met een toonbank en daarachter een keuken. Het nodigt uit om naar binnen te gaan, zeker als je trek hebt.

Vr.: Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
Remo: Ik wilde als kind al graag de keuken in. Mijn oom Ron had indertijd in Haarlem het restaurant "Babbels'. Maar mijn vader dacht daar anders over en vond dat werken in de bouw meer zekerheid zou geven. Dus heb ik jaren in de bouw gewerkt. Met veel plezier, maar uiteindelijk won de passie voor de keuken het toch. Ik heb dan ook de afgelopen jaren in verschillende restaurants ervaring opgedaan, o.a. als kok. Met de mede-eigenaren Erwin en Mervijn is de stap genomen om zelf een onderneming op te zetten. Dat is Meat This geworden.

Vr. Waarom juist hier?
We zochten al een tijdje een goede locatie. Omdat we ook thuis bezorgen is het belangrijk dat Haarlem-Noord en het centrum goed bereikbaar zijn. Met bromfietsen en een auto voor de grote bestellingen is dat van hieruit goed te doen. Een punt was wel dat het één grote kale ruimte was met een paal.. We wilden een gastvrije open ruimte waar de klanten kunnen zien hoe hun eten bereidt wordt. De ruimte moest compleet opnieuw ingericht worden.
Daarbij is mijn ervaring in de bouw prima van pas gekomen. We hebben alles zelf gedaan, behalve de toonbank, die is door een vak-timmerman gemaakt. De verbouwing koste uiteindelijk ruim 5 maanden en half november konden we open.

Vr.: Hoe gaat het nu?
Erg goed. We hadden niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Mensen vinden het prettig dat een kant-en-klare maaltijd thuis wordt bezorgd. Veel mensen zijn druk en hebben geen tijd of zin om zelf te koken. Ook bedrijven in de Waarderpolder zijn onze klant.

Vr:. Wat maakt dit zo succesvol?
Het belangrijkste is dat ons eten altijd vers is. Salades en sauzen worden elke dag gemaakt. De spareribs worden elke dag vers gemarineerd en de satés gestoken. Door mijn achtergrond als kok kan ik de gerechten aanpassen op de smaak van de klant.
We zijn snel bekend geworden door ons aan te sluiten bij algemene websites voor bezorgen en door onze eigen website www.meatthis.nl waar je direct je bestelling kunt doen. En de mensen uit de buurt ontdekken dat je ook eten kunt afhalen. Afhalen is voor ons makkelijker dan thuis bezorgen. We delen flyers uit met kortingsbonnen om klanten daarop attent te maken.

Vr.: Hoe kijk je naar de toekomst?
Momenteel bezorgen we van 16.00 tot 22.00 uur, dat gaan we vervroegen naar 12.00 uur.
We gaan het afhalen van gerechten aantrekkelijker maken door het inrichten van een wachtruimte met tafels.
We willen de beste zijn met onze producten. Een echte 'special' is onze spareribs, daar gaan we de komende tijd meer aandacht geven. Sinds kort zijn we aangesloten bij 'Johnny's Burger', met o.a. heerlijke wraps.
En we horen ook graag van klanten wat zij ervan vinden en hoe we onze producten en service kunnen verbeteren.
Meat This